Telefonsvar

Sitter nu hos Krille och Pontus och väntar på att övriga ska infinna sig . De som bor här bråkade just en massa. Det var lite läskigt. Men det löste sig. Så nu sitter båda nere i källaren och mekar cross. Och det är ingen mer hemma här. Så jag har huset för mig själv så att säga. Svarade just i Telefonen:

Jag: Ehh, hej det är Linn
*Tystnad*
Thomas: Linn?! Du ska inte svara i min telefon!


Haha det var lite småkomiskt. Väntar som sagt på att Alle ska komma. Och förmodligen Robban också. Det hade varit kul. Skriver sen.

Donken, Ville och spek

Gårdagen:
På Lennarts kom Alle och Weris till oss. De var hungriga vilket resulterade i att alla gick iväg till Redlight för att kolla på när de åt. Inte Olas mor dock. Och inte heller Johans. Efter Redlight tog jag bussen ut till Ville. Hos henne var jag ända till sju ungefär. Det var mycket trevligt, har saknat henne. Vi snackade en massa om allt möjligt. Blandannat lärde vi oss en massa om Satanismen. "Du peta på mig, jag säga sluta, du inte sluta, jag döda dig." Visst låter det bra? Kul hade vi i alla fall . :)

Vid 7 kom Robban och hämtade mig, och han hade sin 740. Det var very najs. Sen hämtade vi Alle och Weris i kungsmarken och det bar av mot Kassabron i Rödeby där vi mötte upp Krille och Kulti. Efter en stund så rullade även Davve och Ragge in. Krille körde upp och lämnade sin bil hos sin mormor och morfar i Rödeby, och vi andra åkte till Allivs. Där utanför hittade vi Rille och Kaludis som körde runt i Nördens bil. Efter det här lilla mötet körde vi till donken. Krille var även i Robbans bil då. Där åt jag och Weris och alla snodde mina pommes. Vi hällde också ut en massa salt på min bricka. Kul.

Sen körde vi runt lite, men i stan var det inget folk. Så det blev att vi körde ut till Verkö på den gamla folkracebanan. Vi var inne i hamnen med och där hittade vi David och Ragge igen . Så vi snackade lite med dem. Hu vad kallt det var ute. Efter det så åkte vi hem till Rilles mormor till hennes garage. Där var Rille, Nörden, Ragge, David, och sen då jag, Robban, Krille, Weris och Alle. Vi tjejer hade lite disko medan Robban hittade en skruvmejsel och såg allmänt jättelycklig ut. Sedan kom även Hönsafredde och Paulina men då skulle vi sticka hem till Krille och kolla på film. Vilket vi också gjorde. Men jag stannade bara där en lite stund, sen åkte jag hem.

Under kvällen hann vi också med att sladda på en parkering i närheten av Stena med jättemycket svängar på. och sen åkte vi typ 5 varv i Torskorsrondellen. Det var jättekul. Alle var helt hes sen .

Det är jättekul att åka med EC-Drifters ! :)

Rättegång

Det här skulle sänts igår.

Vid typ klockan 8 så skjutsade Krille och Pontus mig till Ola. Där snodde jag lite frukost, sen åkte han, hans mor och jag in till stan till Johans rättegång. Där inne mötte vi upp C och Alice med. Och sen naturligtvis Pia och Johan. Själva rättegången tog ca 1,5 timme, och jag tänker inte gå in på några detaljer.

Efteråt bjöd Maria, Olas mor alla på Lennarts. Jättegott och en massa tack till henne.


Dagen i sin helhet

har inte kunnat skriva något innan idag, Dels för att det verkligen inte har hänt någonting spektakulärt, och dels för att blogg. se inte fungerat.
 
Hur som helst så åkte jag till Pontus och Krille vid typ halv 6. På min busshållplats stod det dagen till ära 8 pers. Gissa om jag blev förvånad? Väl nere i Stengöl så väntade jag in Alle, och en stund senare befann sig även Robban där. Han hade fixat med sin 740:i och körde med den. Ett väldigt stort WIE över det. Så vi åkte med honom till Strömsberg. Väl där så brottade Robban och Rickard ner mig i snön med viss hjälp av Jakob. Blöt blev jag.

Sen inne i omklädningsrummet hällde de en massa vatten på mig så jag skrek som en gris och blev JÄTTEBLÖT. Vilket folket fann väldigt roande. Robban sa att det lät som att världen höll på att rämna. Hmm? Det var väldigt lite folk där eftersom många är iväg på läger. Så det var Krille, Pontus, Alle, Jag , Robban, Rickard, Stoffe, Jonna och Jakob. Under uppvärmningen fick jag mer vatten över mig, den här gången i Örat. På träningen gjorde vi lite styrka(Vilket resulterade i att alla utom Krille fuskade). Vi körde även doppboll och fotboll. Thomas retades också med mig genom att placera mig, Robban och Rickard i samma lag. Fy . x)

Men nu ska jag sova.

Godnatt! 

Don't Worry Be Happy


Don't Worry Be Happy . ^^ You will find the solution. :)




Hundklubben

Den här dan har det inte hänt någonting speciellt. Bara suttit här och lyssnat på lite go music och redigerat mina bilder. Sen har jag varit på möte i brukshundklubben också med Kito. Det gick bra. Det har även varit en massa folk här och kollat på hundvalparna. Det börjar bli en vana att ett 10 tal personer kommer inklampande och dukar upp vad de ämnar ha med sig.  Nu ska jag sova. Godnatt.

Bilkrasch

Nu är jag uppstigen. Usch jag har tråkigt och vill hitta på något. Har snackat en stund med Sanna nu i telefon och fått höra om gårdagens bravader, de verkade ha det trevligt. Ner i ett dike var det visst och sen hade de fått skotta upp bilen. Så det kan gå. Jag känner nästan igen det där lite.

Nej nu är det dags att äta frukost. Vi hörs!

Kvällen =)

Blev ingen bio ikväll. Det var ingen som var särskilt sugen + att vi ville se olika filmer. Så vi får ta det någon annan dag istället. Kvällen började hemma hos Krille och Pontus. Jag tog bussen dit vid halv 4. Och någon gång i samma veva körde Krille in till stan för att lana med sin skola. Sen vid 7 eller något kom Robban till dit också.

När alla var där så kollade vi på lite film bland annat High School Musical 2. Den är bra. Sedan såg vi någon annan film med. När vi skulle dra in till stan för att hälsa på Krille på hans lan fick vi i princip dra upp vår kära chafför ur soffan då denna ville se en film. Men den var inte slut förrän halv 12 så han fick naturligtvis inte se den. Speed 2 tror jag den hette. Säkert jättebra. =)

Inne i stan gick vi upp på Krilles skola och inspekterade hans lan. Det satt ett 50 tal personer och nördade framför bland annat CS och WC3. Krilles granne var otrevlig. Vi orkade inte stanna där så länge, Men jag , Alle & Robban hann med att ta in på en toalett, Utforska lokalerna och planera att spränga skiten i luften. Hann dock inte sätta det i verket för Krille kom och vi åkte ut med honom.

Det bar som vanligt av till Torskorsrondellen. Den är tydligen ultimat för sladdning. Körde där ett par varv och sedan körde vi upp mot Afvelsgärde. Där träffade vi på Rille, David och Hönsafredde. Så körde vi lite med dem och sen tillbaka i Rondellen. Där lyckades vi återigen snurra, den här gången 360 grader. Det ni! Rätt skillat. Körde sen upp till nån övergiven parkering och räjsade lite där. Sedan bar det som vanligt av in till hamnen. Där tog Krille ut sina aggressioner och körde fort som bara den. Sedan åkte han tillbaka till sitt lan.

Alle blev hemskjutsad och jag och Robban åkte till Rödeby där han bestämde sig för att leka av sig lite och sladdade runt med crossbussen utanför elverket och skolan. Fina spår. Vägen mellan Rödeby och Ledja ser dessutom ut som att någon rattfull har kört. Så illa var det dock inte. Vid Rabbeskylten hade Sanna, Sofie, Figge och Nicke varit och vänt i diket. Inte bra. Robban körde mig sedan till Ledja krysset, där han gjorde några fina ringar med bussen mitt framför ögonen på min mor. Hon bara gapade. Sen tog det ca 30 min hem för att det var så mycket snö. Usch för snö. Längtar till sommaren!

Sova nu, Godnatt!


Robban i sin 740. Najs. Hade tyvärr ingen pict eller movie när Krille kör. Får ta det.!
 

Bio??

Jag är hos Krille och Pontus är jag nu tillsammans med Alle. Krille drog just iväg på skol-lan. Vi ska besöka honom sen om vi får tillfälle. Vi hade även tänkt gå på bio ikväll. Nån som är på?

Hade besök hemma innan. När jag kom ut från datarummet så var huset fullt av folk. Däribland Lisa, Hanna, Rebecca och Simon. Och typ 8 andra. Det var ganska trångt. Dessutom hade jag bakat kladdkaka till ca 6 personer, så det var bara att dela i 12 delar istället. Alla fick varsin jätteliten bit. Men det var gott i alla fall.

Hörs!

Kladdkaka

Nu har jag just bakat en kladdkaka. Lasse, Astrid, Lisa och Hanna kommer hit för att titta på sin valp. Sen kommer även Lasse(En annan) Och Rebecca för att hälsa på Sniffe. Ingen vill träffa oss, bara våra djur. Haha.

Jag, Rebecca & Simon.

image24

Godmorgon

Det här skulle också ha postats för ca 3 timmar sen.

Nu har Alle och jag vaknat. Eller vi vaknade visserligen för någon timme sedan, men man måste ju snacka lite skit. :) Kito kom upp i morse och satte sig i Alles knä. Hmm, han är konstig den. Nu ska vi gå och äta, sedan ska Alle ta bussen till Pontus och Krille. Det ska jag med sen, men jag tar halv 4 bussen.

Ciao

Resumé av kvällens bilåkning

Nu har jag kommit hem. Alle följde med mig hem. Very najjs. Har varit en väldigt trevlig kväll. Först åkte jag till Krille och hämtade min väska. Där samlades jag, Alle och Robban. Sedan åkte vi tre till Stoffe där Krille, Stoffe, Jonna och Kulti redan befann sig. Vi kikade bland annat på Stoffes Pittbike. Riktigt fin var den. Jag och Robban hann även med att tjoa på några bönner som stod uppe vid vägen. Krille verkade skämmas .

Sen körde vi ut en runda i alla fall. Jag, Robban och Alle körde i golfen och övriga packade in sig i Krilles bil. Sedan bar det av in till stan och det utövades lite drigftingträning i Torskorsrondellen *Host*. Vi hamnade även på Donken och Statoil. Efter ytterligare lite körning i diverse rondeller bar det av hem till Stoffe igen för att byta bil till hans 940. Sedan ut igen.

Den här gången hamnade vi på Rosenholm, I Nättraby, Lyckeby och på Verkö bland annat. Där vi fann den gamla folkracebanan. Som vi då körde på. Kul! Men saknade bakhjulsdrift. Efter det här körde vi en liten sväng till Rödeby och sen hem till Stoffe igen.

Där kunde jag inte motstå frestelsen att fylla Kultis tröja med snö, men tyvärr fick jag ta konsekvenserna av mitt handlande genom att han, Robban och Alle slängde sig över mig i omgångar och snöade ner mig.Jag blev jätteblöt, och Skrek som en gris. Efter det här åkte vi hem till Robban. Alle och Robban mobbade mig hela vägen, de är efterblivna. =) Där hämtade Ulla mig och Alle sen.

Nu är det dags att sova, upp tidigt imorgon.

Godnatt


Robban har förresten satt in Neon och Röda dioder i Golfen. Snyggt!!

image23

Ut och sladda

Det här inlägget skulle postats vid 7 tiden medn blogg.se funkade inte som vanligt ..

Har precis kommit hem från middagen. Det var jättegott, Lasse var förvånandsvärt duktig på att laga mat. Kul att träffa Rebecca och Simon med, så goa ungar.

Men nu är det dags att dra igen, ska ut och köra med världens bästa Alle & Robban. <3

Påskmiddag!

Blev bjuden på påskmiddag hos Lasse och Melina, sak dit nu. Hörs! ^^

Dött

Det här har hittills vait en väldigt död dag. Visst jag förstår varför, alla jag umgås var uppe till ca 3 inatt. Inte lätt då. Frågan är: Varför måste alltid just jag ha så mycket energi?
Jag är nästan aldrig trött, det är skrämmande. I morse/natt(?) när jag kom hem vid tre tiden så borde jag ha varit jättetrött med tanke på alla främmande männiksor och nya intryck. men var jag det? Nej då. Jag var lika pigg som vanligt och låg vaken och glodde i taket till fyra. Mystiskt. Aja, jag antar att jag borde känna någon form av tacksamhet, kan ju inte vara så kul att vara trött jämt.

Undra vad alla andra gör just nu?

Vilken fest

Gårdagen då.. Kvällen började med att vi lite veligt inte kunde bestämma oss för vart vi skulle ta vägen. Sen slutligen bestämde vi oss för att åka till Röbeby till nån fest där Rickard var. Väl där så skulle vi plocka upp honom och tre till. Men då hade jag lovat Weris att hon skulle få åka med. Men hon fick inte plats så hon blev jättesur.

Sen blev det lite förvirrat. Robban bytte bil och skulle köra Konnes bil. Så han och 4 till drog i väg till Brömsebro(!) för att hämta Perra. Vi andra d.v.s jag, Pontus, Alle, Kulti och Krille åkte till stan. Där var det dock väldigt folktomt och vi drog ut till donken i Vedeby. Där fann vi Ola,Johan, Ruben och Catherine. Najs!  Efter att ha suttit där ett tag och filosoferat körde vi till Fridlevstad där det var en väldigt stor fest. Jag bestämde mig för att gå in där för jag ville snacka med Sofie Karlsson och vänta på Robban och dem. Så jag gjorde det medan mina färdkamrater gled vidare.

Väl inne på den här festen var det som mest ca 70 personer eller nåt sånt. Totalt sett var det nog 100 pers som i alla fall var där och kikade in. Jag måste erkänna att jag kände mig extremt förvirrad där jag minglade runt utan att känna en människa. Men det var rätt trevligt. Och jag såg Sofie och Hanna lite då och då. Aldrig fel. Sen till slut kom Robban och hans kompisar. Det var skönt. Kände mig inte lika nykter och ensam längre. Det är faktiskt lite smålustigt att vara på en fest där verkligen alla utom en själv är grymt packade.

Efter en stund så fick Robban dock köra och hämta Eve i Holmsjö på Perras order. Och köra dit henne till festen. Under tiden så fortsatte jag svassa runt på festen. Folk satt precis överallt, i stora rummet var det ett tiontal par som försökte få plats att dansa bugg, potatiskroketter flög och mosades in i mattor och golv och här och var låg det någon som hade fått i sig en smula för mycket. Hittade också Oscar och Jonas där. Oscar sprang runt och påpekade att han hade Carolas autograf på armen och att han skulle skära bort den med en osthyvel och sälja til mig. Hmm?

Någon gång under tumultet kom Robban tillbaka med Eve och Perra. Skönt det eftersom det bidrog till att Rickard lugnade ner sig en smula. Denne sprang förövrigt omkring, Drack för mycket, muckade med sin lillasyster Isabell (Som inte tycktes uppskatta hans närvaro allt för mycket) och muckade med en del andra främlingar han hittade här och var.  Mitt i all röra sprang det också runt en liten hund. Stackaren måste ha blivit helt tokig.

Krille
skulle ha hämtat mig , men när han kom till festen så kom han på att han hade råkat plocka på sig lite väl mycket folk på vägen så att han hade full bil. Så han körde till Rödeby och lämnade dem. Sen kom han tillbaka, plockade upp mig och körde till Rödeby.

Där uppstod lite krångel så det slutade med att Robban fick skjutsa Eve och Perra till Holmsjö så jag hakade på där. När vi väl var i Holmsjö kom Perra på att han verkligen inte hade någon som helst anledning att befinna sig där eftersom han inte hade någon sovplats. Så han började tjata på Robban att denne skulle skjutsa honom till Lyckeby. Vilket jag inte kan förstår hur man ens kan få för sig att fråga. Klockan var halv tre på morgonen och Robban var nästan hemma. Hur kan man då kräva en sån sak?
Hoppas inte han fick sin vilja igenom.

Hur som helst så åkte jag hem och la mig. SKönt att sova i sin egen säng ibland.


Jag är orolig för dig och jag gillar inte din stil. Kom ihåg att jag bryr mig även om ingen annan gör det... :(

Ut

Nu ska jag åka igen, ska åka hem och mellanlanda hos Krille och dem, får se var vi hamnar sen och med vilka. Rapport kommer sen. Haha .

Ciao Ha en bra kväll

Min låt

Magnus Uggla - Pärlor åt svin

 


På pojkarnas lista,
står du högst i topp
Men blir bemött som du vore trash.
För killen som har snott dig på höga belopp,
Vill inte ha nån fru, bara cash.
Han e en sån man, som sol-o-vårar.
Tar allt du har . Sedan, blir du, lämnad i tårar
Utan någonting kvar.

Du, du e du e för fin. Du e, du e. Du e för fin för det trash du gillar,
Varför ska du kasta pärlor åt svin?
Du e du e för fin. Du e, du e. Du e för fin för så fula killar,
Sluta upp att kasta pärlor åt svin.

Din före detta kille var av samma sort,
han var en riktig gris, som bedrog.
Dom elaka ryktena skratta han bort,
 tills att du såg bevis, o fick nog.
Sen kom, han som gick på tabletter. Kaffe o cigg.
Han var, din blott, enstaka nätter. För ett risigt ligg.

Du, du e du e för fin. Du e, du e. Du e för fin för det trash du gillar,
 Varför ska du kasta pärlor åt svin?
Du e du e för fin. Du e, du e. Du e för fin för så fula killar,
 Sluta upp att kasta pärlor åt svin

Ta mig, ta mig istället.
Jag vill och kan.
Gå med, dig till kapellet.
Som en riktig man.

Du, du e du e för fin. Du e, du e. Du e för fin för det trash du gillar,
 Varför ska du kasta pärlor åt svin?
Du e du e för fin. Du e, du e. Du e för fin för så fula killar,
Sluta upp att kasta pärlor åt svin

Borta bra men hemma bäst..

Så var man hemma i Åbyholm igen då. men bara för en liten stund. Man måste ju byta kläder och sånt. Haha. Usch jag gillar inte att vara här. Eller det är skönt en liten stund, men sen blir det jobbigt. Vi har verkligen inget att prata om. Ulla vill bara prata om hundar och en massa hundmänniskor som jag inte känner. Visst kan väl gå för sig en stund, men verkligen allt kretsar kring hundar. Jag vill prata om t.ex cross men det är inte hon intresserad av. Och när jag då berättar om vad jag har gjort de senaste dagarna(har ju inte varit hemma på ca tre dagar) så lyssnar de med ett halvt öra och sedan när jag berättat en jättelång grej säger de: Va?? Och jag går ut ur rummet. Och detta om de då ens väljer att svara. För det sker också att jag bara får ett ögonkast till svar. Nej fy, jag vill hem igen.

Äggpickning

Nu har vi ätit frukost. Vi gjorde någon påsktradition som kallades "Äggpickning". Vilket gick ut på att alla hade varsitt ägg som vi målade, sedan slog vi äggen mot varandra. Och det ägg som sprack sist vann. Kul, eller nåt . :P Mari vann. Sedan gick vi ungdomar ut och skottade snö under min ledning. Rickard ringde till Krille och konstaterade att han var lite småfull för att han hade druckit sen klockan 8. Hmm. Jag sms:ade till Alkisen och sa åt han att komma hit. Så han och Konne kom. Vilket resulterade i att det utbröt ett vilt snöbollskrig. 4 mot 2 . Schysst. Ni kan säkert gissa laguppdelningen själva. Alle däckade för att hon fick huvudvärk. Då var det alltså bara jag kvar. Vilket resulterade i att folket dränke mig i snö. Mest Rickard. Och när jag försökte ta revanch så hamnade jag på marken, på rygg, med munnen full av snö. Inte så najs. Får komma på nått smart drag för att hämnas.

Nu sitter jag inne på tork. Pontus och Alle kollar på Film. Krille yrar runt. Och jag lyssnar på dansband. Wohoo!

PS. Jag har varit duktig och hämtat ved idag med. Hihi.

Glad Påsk!

Glad Påsk på er allihopa!

Har nyss vaknat och nu är det dags att bege sig ner och äta frukost. Blev "väckt" innan ur min dvala av att Pontus och Alle slängde sig över mig. INTE trevligt alls. Men visst, jag vaknade. Dessa mumlade nåt om att jag fått i uppdrag att koka ägg, så jag antar att det är bäst att ta itu med den här uppgiften omgående. Annars kanske Thomas blir arg. Och det vill vi ju inte.

Ciao

Galningar!

Har just tittat på let's dance. Bra att Tony kom till final, RÄTT,RÄTT, RÄTT . Under programet började jag sms:a med Rickard, som förkunnade att han skulle komma hit mitt i snöstormen. Så slutligen kom han, Konne, Jocke och MoaRickard ringde Krille och sa att vi var tvugna att gå ut och hjälpa dem knuffa bilen uppför backen. Vi lyckades faktiskt efter att ha utarbetat en bra teknik.  De här satt och hävde borköl och kollade på let's dance, medan vi andra drack cola(Bli inte förvånade). Vi kollade också på "Hjälp!" och en film om handikappade. Rätt kul.

När nykomlingarna skulle gå, bestämde jag och Alle oss för att mora Rickard (Något jag suktat efter hela dagen). Så vi gick till anfall. Men efter en anfallsvåg så gav Alle upp och stack tillbaka till Pontus. Så jag fick ta all skit helt själv. Fast måste erkänna att det var rätt kul, OCH jag lyckades med det jag ville. Haha. Fast jag tror tyvärr att jag blev ägd. Men nu är jag blöt, så ska gå och lägga mig nu.

Godnatt 

Snöbollskrig?

Nu har vi precis ätit. Mari hade gjort i ordning en jättegod middag åt oss. =) Jag har även skickats runt en massa "Glad Påsk" sms till mina kära vänner och bekanta. För övrigt händer det inte så mycket, det snöar forfarande, tyvärr. Men det går väl över.

Ska ner nu och kolla läget, kanske snöbollskrig ikväll? 


Arbete och schnee

Har just kommit hem från crossbanan. Uppslutningen var större än vad jag hade trott med tanke på det obotligt dåliga väder vi har. Snön fullkomligt vräker ner (Pontus med, han landade just i soffan). Det gick tyvärr inte att måla, vilket Erik hade sett framemot, och det gick inte heller att plocka banan fri från sten. Men lite gjort fick vi allt.  Vi var t.ex ca 15 personer som stod och grävde ett hål för att hitta vattenledningen som skulle dras om. Eller rättare sagt, Stellan och Pontus grävde, och majoriteten av de andra stod och glodde.  Slutligen så hittade Ponte röret till allas glädje. Rille och Krille hade då hunnit gräva ett eget litet hål. Rickard och några till arbetade på att bygga om stupet. Det skulle tydligen ändras om lite med två nergångar(kommer inte på ett bättre ord). Jag lekte med barnen, vi hade snöbollskrig. Very naajs, fast blev väldigt varmt efter ett tag och jobbigt när alla jagade mig.  Vi fick också mat serverad, Potatismos och köttbullar. Aldrig fel. Tyvärr så har det snöat precis hela dagen, USCH!

Arbetsdag på crossbanan

Så var det dags för arbetsdag på crossbanan. De flesta har redan stuckit dit, och nu ska även vi dra.  Skriver sen. Fyy vad mycker snö. -.- 

Drifting & Klassfest

Detta inlägg skulle egentligen sänts igår men blogg.se är som det är.

Åkte idag vid tvåtiden ut till amiralen för att hälsa på Robban på hans APU. Alle var också med. Sa hej till honom och sen rullade vi vidare. Stod och dreglade över en massa kakor överallt. Träffade också Pontus och Glenn där. Sen åkte jag hem en runda för att duscha.

Vid åtta tiden så drog jag ner till Krille och Pontus, varav förstnämnd inte var hemma. Istället var Robban, Alle, David och Lenny där. Jag, Robban och Alle drog ut till Jämjö för att hämta Sofie. De andra for in till stan för att käka pizza. Vi anslöt också när vi hade hämtat Sofie. Inne i stan körde vi runt lite, och tjoade på några invandrare som stod där med hundar. Vi räckte även fingret åt dem(Moget jag vet, och nej det var inte för att det var invandrare). De här människorna sökte senare upp oss på torget, talade vett med oss och sa att de skulle slagit ner Robban om det inte vore för att vi tjejer var där. De antydde något om att deras hundar tagit illa upp av att vi räckte fingret åt dem och blivit skrämda.(?) Dagens människor..

Från stan åkte vi till donken med Fredde,Sofia och Krille. Senare anslöt även David, Ragge, Hönsafredde, Perra och diverse annat löst folk och vi drog vidare till max. Där slutade det med att ca 15 personer satt och glodde på när två främlingar åt(som var med i "gänget"). Stackars människor jag hade blivit grymt stressad.

Jag, Robban, Krille, Alle, Pontus och Sofie drog sedan vidare till min klassfest som var på Bergåsa(Jämnt nu mellan Robban och mig, bara Alle kvar). Vår närvaro där verkade dock inte uppskattas allt för mycket så vi drog efter typ 10 min, trevligt iaf att se folket lite. Stack till Jämjö och lämnade Sofie. Sen fick jag skjuts hem till Krille och Ponte.

Blev en hel del sladdande med, ME LIKE! Robban är kul att åka med och man kan lita på honom, även fast man inte borde. Haha, vi körde nog i ca 150-160 och körde nästan ner i diket en gång ( dock i en slöare hastighet lyckligtvis), men jag var inte rädd. Tufft ju.


Dags att sova nu, upp tidigt i morgon och jobba på banan. Godnatt.


Prov och grejer!

Sitter i skolan nu , har haft två prov idag. Religionsprovet gick över förväntan faktiskt, kanske ett VG tom ? Spanska provet fick jag g- på , men även det över förväntan. Ska tenta upp ett stycke sen är jag ifatt =)

Nu ska jag ut i Lyckeby med Alle och Weris och hälsa på Robban, skriver sen .

Ciao

Trött!

Har just kommit hem från träningen med crossklubben. Det var kul men kom dock 15 min för sent för att någon uppehöll mig. =) Aja hade ändå inte kunnat va med på löpningen med mitt knä. Så gick istället in och lirade lite fotboll med Oscar, Elias och Linus. Alle var också med på träningen. Åkte efter alltihop med hem till Stengöl och vände. Far min plockade upp mig där, själv hade han varit hos Eva, sin syster.

Men nu ska jag sova. Godnatt. Sweet dreams ..

Sofiarna

Träffade just Sofiarna, Dvs Sofie Törnström och Sofie Karlsson. Alltid trevligt. Hanna var också med. De hade tydligen blomkunsakap, vilket inblandade parter inte verkade särskilt förtjusat över. Men jag tycker det lät ganska intressant, mer intressant än spanska i alla fall. Fan vad jag tjatar som spanskan. Men snart är det över. Nu ska jag snacka lite med C om mer skolarbete. Har ju religionsprov med i morgon.

Man kan inte äga varann

Maria, jag tycker om våra små supe'er med tända ljus.
Och visst njuter jag av att lyssna till din poesi i ditt mörka hus.
Men säg aldrig mera åt mig att jag är nå't du måste ha.
Och säg aldrig mera att du betraktar mig som din egen man.
För jag blir aldrig din & du blir aldrig min:
Man kan inte äga varann.
Maria, du får förlåta mej men du kan inte jämt va' med.
Ibland är två en för många när man bara vill va' ifred.
Det är inte nå't persoligt, det är bara så det är.
Och jag är ingen fågel som du kan hålla fast i din lilla hand.
Nej, jag blir aldrig din, du blir aldrig min:
Man kan inte äga varann.

Maria, du gråter.
Maria, varför?

Maria, att jag skall gå iland med att ensam berika dej
är väl ändå lika orimligt som att du kan va' allt för mig?
Det finns ju så många sidor, så många behov man har.
Jag älskar dig men jag vill inte stå här ensam om du försvann;
Så jag blir aldrig din, du blir aldrig min;
Man kan inte äga varann.

"Man kan inte äga varann" Mycket bra låt med Björn Afzelius.

Någon som förstår poängen med låten?

Hur som helst så tycker jag att den är väldigt vacker och värd att lyssnas på. Den påminner mig dessutom om mitt eget sinneslag.

Morgonen

Jag tror jag har mycket sämre morgonhumör än vad jag har trott. Jag är besitter nämligen extremt många klagomål så här på morgonkvisten. Idag var det som vanligt segt att masa sig upp. Lyckades men dock 20 minuter för sent. Fast jag lyckades lösa det i alla fall genom att eliminera frukosten. Får bli att ta en fika här i skolan sen om jag hittar något ätbart, Tänderna smärtar fortfarande. Men jag får helt enkelt hoppas att det går över. Sitter nu (Som vanligt) I Chapmans data sal, där jag även fann Catherine och Alice. De verkar dock inte alltför talförda. Fast åt andra sidan har jag inte tid att prata. Måste plugga till spanskan nu.

Ciao 


Spanska, Spanska, Spanska

Världen består av spanska just nu. Eller i alla fall min värld. Denna veckan har jag/ska ha tre spanskaprov. Inte mycket tid över till annat då.  Men ska försöka hinna med att träna i morgon om det blir något. Måste röra på mig lite, man kan ju inte bara sitta still. På torsdag har jag religions prov också. Om Buddhism och Hinduism. Men det ska nog gå bra tror jag. Det är ju inte så svårt.

Nu är det dags att sova.

Godnatt . Sov gott .

Pain

Usch vad ont det gör i munnen. Har spänt tandställningen idag, sen gick jag upp och la mig i nån timme. Och när jag vaknade igen hade jag jätteont. Jag kan inte ens svälja för att kinderna då vidrör tänderna.

Du & Jag Ville . Ska vi byta knark med varandra?

Scolios

Har idag varit och hälsat på min kära vän Viola. Hon kom hem från Malmö igår. Hon har opererats för scolios där. Allt verkar ha gått bra , och hon verkade mycket nöjd med sin tillvaro hemma tillsammans med sin sla..*host* man Besnik. Fick även se såret även om det naturligtvis var övertäckt, men det såg fint ut och var inte lika långt som jag hade föreställt mig. Jättekul att träffa henne igen och se att hon mår bra. Tror att jag ska dit imorgon igen.

Nehe, nu är det dags att ge sig av till hårfrisörskan. Tror det blir helrakat den här gången. Haha. :)


Viola

image22

IG-Varning på hög nivå

Usch jag är sämst. Jag har scenfobi. Jag lider av att behöva stå på en scen. Eller framför en grupp. Så idag när jag skulle göra mitt muntliga spanskaprov och hamnade i en grupp med bland annat en som är jätteduktig så var katastrofen ett faktum. På vad läraren än frågade så stirrade jag stint ner i bänken ocb klämde fram ett "jag vet inte". Horribelt dåligt.

Det är sååå läskigt att tala på ett främmande språk med människor som verkligen behärskar det. Och då ska vi inte tala om hur det är att prata med människor som har språket i fråga som modersmål. Huuu. Det känns som om de verkligen dömmer och märker en för minsta lilla fel man säger. Även fast jag vet att det inte är sant.


Hoppas, Hoppas, Hoppas ..

Nu har jag suttit här i biblioteket en stund och pluggat, ska ha muntligt spanska prov nu. Hoppas, Hoppas hoppas jag klarar det. Allt skulle bli mycket lättare då !

RIP :'(

Idag skulle Sindy fyllt tolv år. Rip älskade du. Ska köpa blommor till din grav idag...

http://linn1989.bilddagboken.se/p/show.html?id=155349455&directlink=1

Jag var uppe till 3 inatt

Ja dum som man är. Vi kollade på Prison Break till klockan halv 3. En viss fördröjning då Ola som sagt började räkna matte och blev överlistad av ett klurigt tal som han höll på med i kanske en timma? Vad vet jag. När vi slutligen gick upp på mitt rum kollade vi i skolkatalogen en stund. Facinerande hur mycket folk växer på två år!

Imorse när jag vaknade var det sjuk mycket snö ute enligt mitt tycke. Kändes som att det var 15 cm iaf(Tror dock inte att det var så mycket). Vi vaknade vid 7, och ungefär där runt nånstans kom Kito glatt inskuttande och började hoppa från min säng, ner på golvet på madrassen där Ola låg, upp i sängen igen och ner på Ola. Efter att han upprepat detta ett tiotal gånger tröttnade han slutligen och gick ner. Jag fann detta mycket roande. Tror dock inte att offret för hans våld var lika road.

Vid 8 tog vi tågbussen in till skolan. Ola skippade visserligen sin religionskunskap och åkte hem, medan jag släpade mig iväg till tandläkaren. Där spände de tandställningen (AJ!) och bytte nya ringar. Fint blev det! :)

Sitter nu och väntar på att mitt muntliga spanska prov ska börja. IG..

Jag är så grymt otacksam!

Läs rubriken en gång till. Det är jag i ett nötskal. Jag känner mig verkligen otacksam. Jag har en massa underbara människor runt omkring mig som erbjuder en massa saker för mig. Varför vill jag då endå bara tacka nej till allt nytt roligt och bara gå kvar i samma gamla gängor? Det är en rätt intressant fråga. Som jag gärna vill ha svar på. Men jag kan tyvärr inte ge mig själv det svaret. Var ligger mitt problem?? </3

Ola är fortfarande här. Han tycks dock ha fått en smärre hjärnskada då han för en stund sedan glatt plockade upp min gamla mattebok och nu frenetiskt sitter och räknar i den sen drygt en halvtimme tillbaka. Hmm?

Blir lite mer Prison Break nu.

Godnatt

Eftermiddagen

Satt en stund innan idag med C och Alice i Bibblan och pluggade. Vid ca kvart i 4 tröttnade vi och gick till donken med Ola. Sen kom Krille med. där träffade vi Samuel och Nicklas. Jag träffade även Stoffe och Fredde. Vi allihop åkte hem ca kvart i fem. C och Alice med tåget och jag, Krille och Ola tog bussen. Ola följde med mig hem. Men nu ska vi kolla prison break .

Ciao

Det snöar

Snö är en av de sakerna jag INTE önskar mig nu. Fy, det känns som att snö = allt åt skogen.

Dödsstraff och Tidelag

Har precis haft historia med SAW (Ni börjar känna honom vid det här laget) Lektionen var inte riktigt lika flummig som vanligt utan de föreläsande personerna fick rätt mycket sagt. Det är faktiskt riktigt intressant. Visste ni t.ex att tidelag är tillåtet i Sverige så länge man inte kan bevisa at djuret lider av det? Detta var en lag man till och med ändrade på, för från början var det fullt jämförbart med våldtäkt. Vilket land man lever i. Jag lärde mig också att dödsstraffet i Sverige avskaffades först 1921.

Efter historian träffade jag en väldigt otålig Ola som väntade vid mitt skåp. Där var också Catherine och Alice , de var dock inte lika stressade. Vi sprang iväg till Törns matsal för att äta och där serverades bland annat kroppkakor(Läs klumpar av tapetklister med nermald gegga i). Efter en rätt hastig måltid skyndade Ola iväg till gymmet för att hunk sig med Jonas. Han verkade ganska upphetsad förresten när jag berättade att det är tillåtet med tidelag. Vi övriga hamnade i biblioteket där vi ska "plugga".

Ciao

Slang = Inkompetens?

Jag läste nån debatt på nån sida för ett tag sen. Det var en debatt om slang. Ena sidan hävdade då såklart att slang var bra och ofarligt för språket, medan andra sidan lika bestämt hävdade att slang var djävulens påfund. De här språkpoliserna kom med argument som gick ut på att det skriftliga (& muntliga) språket skadas svårt av att vi ungdomar använder så mycket slang när vi t.ex kommunicerar i fritidsgården eller på msn. Det här tycker jag känns lite luddigt faktiskt. Jag förstår inte varför det vuxnasamhället idag ser på oss ungdomar som mindre vetande.
Visst, vi har kanske inte lika mycket livserfarenhet som personer som är äldre generellt sett, men dumma är vi inte för det. Vuxna tar ofta även yngre människor i försvar genom att säga: Han/Hon är ju bara 15 år, Han/Hon förstår inte bättre. Ursäkta?! När man är 15 år har man i princip en lika utveckad hjärna som en vuxen. Man är ofta omogen vid den här åldern, men inte i den graden att man inte förstår sina egna handlingar. Det är att gå tillbaka till en ålder av cirka 5 år.

Men nu känns det som att jag har spårat ur från mitt egentliga ämne. Slang var det. Det känns som sagt lite luddigt, ungefär som "Jag-måste-ha-något-att-klaga-på-bara-för-att" att komma med det här påståendet att slang förstör språket. För jag tror att det är många ungdomar idag som har ett mycket mer välutvecklat språk än en stordel av vuxenvärlden. Skillnaden är bara att språket används på olika sätt. Och det här visar bara att många inte kan skilja på jobb och fritid.
Får en arbetsgivare in ett CV som är fullt av "typ, liksom, seriöst, hihi" osv så förstår jag att man inte blir tagen seriöst. Då har slangen tagit över. Men de flesta ungdomar förstår skillnaden mellan att skriva en uppsats och att sitta på msn (VA?). Det är i alla fall min egen teori. För när jag skriver till mina vänner på msn så skriver jag också slarvigt, använder förkortningar som: Mkt, Tkr , Ofta , etc.
Men betyder det här verkligen att jag direkt borde bli dömd och att jag inte kan skriva korrekt svenska?


SJ, Snö och Skola, kan det bli värre?

Jag hatar morgona , och framför allt måndagmorgonar. Den här dagen började dåligt(ovanligt). Först så trodde jag att jag skulle ta bussen vid åta, då jag börjar halv tio. Men nä då, då skulle Ulla göra nåt med hunden i eftermiddag så hon kunde inte komma senare til jobbet. Så då fick jag stressa som en idiot för att hinna med  tåget som gick 7;24 eftersom jag blev väckt halv 7. Jag skulle duscha eftersom jag inte orkade göra det igår.

När vi väl hade åkt till tågstationen så var vi där 20 över. Och vad tror ni händer? Jo, det jävla tåget går, 4 min förtidigt! Det är sååå dåligt så jag kan inte beskriva det med några som helst bra ord, när man bor på ett ställe där det går ca 3 bussar på morgonen så man kommer in till stan innan 11, så är väl det minsta man kan begära att bussarna/tågen håller tidtabellen? Ris åt SJ!

Det blev istället till att ta skolbussen, där fann jag Robin och det var ju i och för sig trevligt. Vi satt och pratade hela bussresan om allt möjligt. Framme i Rödeby skulle han till sin lektion, och jag gick runt en stund i min gamla skola och inandades gamla minnen. Känns som att ingenting har förändrats, förutom att ett skåp är nerklottrat med en massa avskedshälsningar...

På skolan hittade jag Rebecka(Wie) och Jonnejävel bland annat. Trevligt att snacka med åtminstone den första parten. Sedan åkte jag in till stan med Krille och Mari som körde förbi och plockade upp mig.

Så nu sitter man här i skolan och väntar på att första lektionen ska börja, sicket liv man har.

Men hey måste klaga lite till när jag väl har fått upp farten. Det SNÖAR ute. Jag vill inte ha snö! Fan vad drygt. Om det kommer snö och crossbanan stänger så kommer inte jag få klart mitt arbete i tid.

Du är död

Det är sant, för mig är du död. Jag önskar att det inte vore så för du betyder så mycket för mig. Men nu är det som det är, och det är bara du som kan ändra på det. Känner du att du vill det så ska du veta att det aldrig är försent. <3:(

Fasters 60-års kalas

Så var man återigen hemkommen , denna gång från Evas 60-års kalas. Var en rätt trevlig tillställning med den mesta delen av släkten samlad. Även endel utan blodsband, däribland Krille. Jag tyckte jag behövde lite yngre sällskap och eftersom han endå bodde typ granne med plejset bad jag honom köra dit, vilket han,lydig som han är,(ibland) också gjorde.
Ingen blev direkt förvånad över att ytterligare en utböling stövlade in, så han blev glatt bjuden på kakor och tårta, vilket han dock tackade nej till då personen i fråga in äter tårta (heller).

Sen åkte jag med hem till Krille en runda där vi kollade på ett program i "pimp my ride "stuk. Najs. Sen hämtade Mats mig.

Sverige vinner ESC


Jämför bara med det här . :S


Irland





Spanien, Kroatien, Estland och Lettlands bidrag är även de ... Annorlunda..

Charlotte Perelli - Hero


Motocross

Kom just hem från Rövaredalen, Massor av folk var det där. Det var seriöst nästan tävlingskänsla. Naajs. Kändes som att hela RCK var där. Det var kul att va med Carro. Trevlig brud det där. :D Mindre kul att Robban trillade och skrapade upp hela armen. Jätteäckligt såg det ut.

NU ska jag dra vidare till min fasters 60-årskalas, Hörs!


Carro & jag tyckte att denna bilden var rätt tuff ;) (Erik)

image21

Bredsladd

Igår kväll åkte jag, Robban, Weris och Krille in till stan. Kvällen chafför var Krille i hans 940. Naajs. Vi hade två val, Sofie Jämjö eller Sofie Stan. Då Sofie Karlsson inte ens svarade så behövde vi dock inte välja. Så det bar av in till stan för att hämta Sofie Törnström. När vi var på infartsleden kom jag på att klockan var typ halv 12, och att jag hade glömt att ringa henne och säga att vi var på väg. När jag väl gjorde detta så låg hon sovklädd i sängen. Men det var bara att kliva upp för hennes del. Ca 3 minuter senare var vi utanför hennes port och efter en stunds irrande hittade Sofie oss och åkte med. Det blev 2 varv runt torget och sen sladda lite vid hamnen.

Efter detta tog jag beslutet att vi skulle åkta till Catherines fest eftersom den bara var ca 200 meter bort. Detta gjorde vi också. Tror festdeltagarna blev lite smått shockerade när vi entrade festen eftersom som jag också där hade glömt att säga att vi var fem stycken och inte bara jag. Men tror ändå att de tyckte det var rätt trevligt att vi kom. Efter att ha kramat/blivit kramad genom hela festen hamnade jag och större delen av festfolket(Kändes det som iaf) på Catherines rum. Det var vi fem som kom med Krille, Ola, Johan och C som var där inne. Vi kollade bland annat på videon Karlskronas fjortisar på youtube. Rätt undehållande. Vissa i sällskapet tyckte det var rent upphetsande. (Vi behöver inte spekulera för mycket i vem/vilka, tror ni kan lista ut det rätt bra själva) Sen gick jag och beklagade mig inför alla pga vad som hände tidigare under kvällen.

Efter kanske 40 minuter var vi tvugna att dra för Weris mor var jättesur på henne. Så hon var tvugen att åka hem. På hem vägen när vi lämnat henne skulle Krilles nya körskolelärare(Läs Robban) lära förstnämnd att sladda. Så i torskors rondellen gasades det på lite extra, lite väl mycket kanske eftersom hela bilen ställde sig i fel riktning, dvs den snurrade ett varv. Jag fann detta väldigt kul, ni vet hur jag är. Fast lite läskigt var det. Men bara lite. Jag blev dock rätt imponerad av Robban som satt fram och som inte verkade beröras av denna lilla indicier det minsta. Fast Krille redde ut det bra tycker jag nog.

Efter detta körde vi raka vägen till Rödeby där vi plockade upp Mari och Tomas som hade varit på middag hos Camilla och Roger. De två första verkade lite smålulliga och väldigt lyckliga. Sen åkte vi direkt hem till Krille och dem, där körde Robban hem nästan direkt och kort därefter kom Ulla och hämtade mig. Kunde dock inte sova förrän jättesen pga att jag var orolig för några sms jag fick..

Melodifestival och konflikter

Melodifestivalen igår gick precis som jag hade hoppats. "Hero" tog hem det. Superbra tyckte jag. Fast Sveriges befolkning verkar inte helt riktigt helt eniga på just denna punkt. Charlotte Perelli vann nämligen med drygt 20 poäng över Sanna Nielsens "Empty Room" . Så det som av gjorde tävlingen var egentligen att Charlotte fick långt mycket mer juryröster, då Sanna tog hem toppoängen hos folket. Tur för mig och otur för Sanna Nielsen. Förstår dock inte riktigt varför man ska sända en snyftballad till ESC? Visst låten är jättefin, men både sångerskan och hennes lyssnare gråter ju nästen av att höra den? Nej tacka vet jag "Hero" Den är en riktig Schlager!


Melodifestivalen spenderade jag som sagt tillsammans med Robban, Krille, Weris, Alle och Pontus. Det var väldigt trevligt till en början. Eller det var faktiskt trevligt ända fram till melodifestivalens slut. För att inte hänga ut folk alltför mycket, så var det ungefär såhär. Två i vår skara, gick mitt under föreställningen upp på ovanvåningen och försvann under obestämd tid. Detta gjorde oss där nere(Däribland mig) en aning upprörda. Sen kom en av de två ner från ovanvåningen. Och lovade att den skulle komma tillbaka efter en snabbrunda upp igen. Men den kom aldrig tillbaka. Vilket gjorde mig väldigt besviken. Fattar du inte att det är DIG jag vill träffa??
   Vi som satt på nedervåningen bestämde att vi skulle ut och åka bil en runda. Då kom en av dem från ovanvåningen ner och hävdade att den skulle med. Men eftersom vi var rätt besvikna på den så hävdade vi att den inte skulle få följa med. Vilket urartade i en smärre katastrof.

Usch och fy

Min dator var helt fenomenalt knäpp igår. Av någon oförklarlig anledning gick det att gå in på alla sidor utom blogg.se? Eller det gick hur bra som helst fram till startsidan, men när man skulle logga in gick det, skitkasst. Frågetecken?

Melodifestivalen och allt

Är nu hemma hos Krille och Pontus med Robban, Alle och Weris, Gänget är nästan samlat, så nu är jag glad. Vi kollar melodifestivalen och flummar runt. Jag har varit riktigt mammig och sett till att alla har ätit ordentligt. Vilket de också gjorde, mina barn är så lydiga. :) Ska vara lite social nu.

GOO Charlotte Perelli !!

Jag såg en

helt fantastisk jättefin regnbåge nyss. Nu ska jag och Mari baka piroger och paj till ikväll.

image19

Hundvalp

vakt har jag idag varit. Jag visste faktiskt inte att så små varelser kunde föra så mycket ljud. Men tydligen kan dem det. Snart kommer Mats hem och då ska jag åka till Krille och dem. Vi ska kolla på melodifestivalen där ikväll.

Ciao


 

image16 image18


Inte vid datorn

Jag förstår inte riktigt.. vad är poängen att ha msn och datorn igång när man vet att man kommer vara borta hela helgen och inte ha nån möjlighet att kolla msn på flera dagar? Det slösar ju bara ström? Eller?

Marmeladkrig!

Det hände just en oerhört komisk sak. Jag satt vid frukostbordet och åt smörgåsar med ost och marmelad på. Det var en sån där "squeezer-marmelad". Jag ansåg att marmeladtuben var väldigt tom, men när jag framlade detta lite försiktigt för min kära far så gav han mig en du-är-ju inte-riktigt-klok blick över glasögonen tillsammans med en väldigt högfärdig min.
För att bevisa hur dum jag egentligen var, tog han upp tuben och började klämma på den (han verkligen pressade). OCH det gav resultat! För ut flög marmeladen i en fruktansvärd hastighet och(Nu kommer poängen) träffade honom rakt i ansiktet! Ni anar inte hur kul det såg ut . Haha. Som sagt, ett gott skratt förlänger livet.

Och här har vi den!

image11

Så var det morgon..

Har just vaknat. SKönt att få sova ut lite, känns som att jag behövde det och att det var längesen sist. Gick och la mig rätt tidigt igår, ca kvart över tolv. Duktigt av mig tycker jag allt. Sms:ade lite med Simon och Rickard innan jag somnade. Sistnämnda verkade inte må allt för bra, beroende på hur man ser det. Han satt hemma ensam, var full och tänkte dra iväg och jobba för att han var pigg. Hmm, inte bra det där. Hoppas han gick och la sig sen.

Nog talat om det. Ska äta lite frukost nu och sen ringa Alle för att se vad hon hittar på. Tänker i samma veva ta reda på om det händer nåt intressant ikväll. Vem vet?

Hemma igen

Så var man då hemma igen. Kvällen har jag spenderat med Sofie, Johan, Calle och Henke hemma hos Johan. Stämningen var dock inte direkt på topp men det var trevligt att träffa dem i alla fall . Vi spelade singstar och snackade skit. Under kvällen ringde också diverse stupfulla crosskillar, hmm?

Slipa nu, sängen väntar. Ciao!


image20

Hemma & Vända

Så var man hemma i Fur en runda. Eller kanske borde säga en vända. Hade i alla fall bara planerat att äta och duscha här. Franzén kommer med och kollar på valparna. Får vänta till de har stuckit. Sen sticker jag ut. Får se vad det blir ikväll. Gissar på att jag meddelar senare!
Ciao

Inaktivt..

Som rubriken förtäljer har det här varit en inaktiv dag hittils. På skolfronten iaf. Pallade inte gå till spanskaprovet imorse då jag var trött som bara den efter att ha pluggat hela natten.. Sen gick jag ner till kulturskolan och hade sånglektion. Hon var glad över att se mig. Läraren då alltså. Alltid trevligt. Gick sedan upp 2 våningar till Krilles skola och var med lite i deras klassrum. Konstaterade med lite smått panik att deras lärare också var i klassrummet och att jag inte hade märkt det. Denna bemötte mig däreomt väldigt glatt när hon upptäckte mig och förkunnade att det inte alls gjorde nåt att jag var där, då majoriteten av dem i klassrummet egentligen inte hörde hemma där. Hmm. På NTI har de även ett arkiv i fönstret. Mystiskt men ändå lite småkul.

När Krille slutade vid halv 12 skjutsade han ut mig till Nättraby där jag hälsade på Anna och hennes Bebis Alva. Trevligt det med, vi har inte setts på länge! När jag tog bussen tillbaka kände jag åter paniken komma krypande. Vid Rosenholm stod det drygt 40 byggelever och väntade på att kliva ombord på bussen. Usch jag hatar när det är trångt på bussen. Men det gick bra, de var inte så farliga som de såg ut.

Väl inne i stan stötte jag ihop med Danne och Beckii en snabbrunda. De skulle käka. Så jag rullade vidare till Törn. Där fann jag till min stora förvåning Robban och dennes klass. Hmm borde inte de ha APU? Men nej, de skulle visst plugga till nåt stort prov alla El-elever i Sverige ska ha.

Nu sitter jag hemma hos Catherine och har kapat hennes dator, Alice är med här. Men nu ska jag gå ut och vara lite social. :)


Ville ringde också innan till mig, jätteglad blev jag! Har inte snackat med henne sen i Söndags dan innan operationen. Allt hade gått bra, och hon kommer förhoppningsvis hem på måndag. Hon ska inte få en lugn stund när hon väl är hemma! Saknar henne massa!

Uppvaknande på hög(?) nivå

Att komma upp i morse var en konst som jag nästintill inte behärskade. Jag låg helt utslagen och kände mig nästan död. Slutligen lyckades jag masa mig upp och i princip rullade nerför trappan. Där möttes jag av en översvallande lycklig hund, som högg tag i min handled och försökte dra ner mig på golvet. Tanken "Hundjävel" hann flyga genom mitt huvud innan jag (naturligtvis) snällt böjde mig ner för att klappa vovven. När jag slutligen hade lyckats knuffa mig fram till köket var jag förhållandevis rätt pigg. Åt lite frukost och fick stressa som en dåre till bussen.

I bussen fann jag Alice, Samuel och David. Trevligt att snacka lite. Samuel hade med sig sin Oboe. Den kostar 42 000(!) och väskan till den kostar 4500. Sjukt. :S

Sitter nu i datasalen i skolan. Och nu har även Simon anslutit sig. (De andra har gått kan tilläggas) Ska snacka lite med han nu. :)

Morgonens slutsats: Oboe är ett sjukt dyrt instrument.




Om man tittar bak med huvet ut, då ser man galen ut. // Björn Gustavsson
image6





Ebba von Sydow raserar Sverige

Pinsam, genant, kalla det vad ni vill. Jag skämdes på hennes vägnar. Jag såg just debatt på SVT1. Debatten handlar om den omtalade "BlondinBella" och unga tjejer som är såkallade "Shopoholics". Debatten flyter igång. Många bra, och mindre bra argument till båda sidors fördel kommer fram. Men det finns en mörk fläck mitt i rutan, Nämligen Ebba von Sydow.

Kvinnan som är fyllda 27 år, sitter närmst intill "Blondinbella" och fnissar sig igenom hela debatten. Var enda gång kameran vänds åt hennes håll sitter hon där med ett smile som växer sig bredare i takt med att motståndaren talar. (Även då hennes sida får sig en törn) Ibland får hon till och med ta upp handen för att hindra skrattet.

Som sagt, 27 år! Jag tycker det är skandal att denna kvinna är många unga tjejers förebild. Håller man samma klass som en som nyligen kommit in i tonåren i en debatt i direktsändning så är man inte värd att kallas förebild. Eller är Sveriges ungdoms kultur på väg att bli ett jättedagis?


Framtidens dagisfröken?

image4

Ebba von Sydow raserar Sverige

Pinsam, genant, kalla det vad ni vill. Jag skämdes på hennes vägnar. Jag såg just debatt på SVT1. Debatten handlar om den omtalade "BlondinBella" och unga tjejer som är såkallade "Shopoholics". Debatten flyter igång. Många bra, och mindre bra argument till båda sidors fördel kommer fram. Men det finns en mörk fläck mitt i rutan, Nämligen Ebba von Sydow.

Kvinnan som är fyllda 28 år, sitter närmst intill "Blondinbella" och fnissar sig igenom hela debatten. Var enda gång kameran vänds åt hennes håll sitter hon där med ett smile som växer sig bredare i takt med att motståndaren talar. (Även då hennes sida får ett slag i sidan) Ibland får hon till och med ta upp handen för att hindra skrattet.

Som sagt, 28 år! Jag tycker det är skandal att denna kvinna är många unga tjejers förebild. Håller man samma klass som en som nyligen kommit in i tonåren i en debatt i direktsändning så är man inte värd att kallas förebild. Eller är Sveriges ungdoms kultur på väg att bli ett jättedagis?



Please put the blame on me !

Stackars, Stackars Blogg som får ta såhär mycket skit. Men skolan retar verkligen upp mig just nu. Jag finner det ytterst olämpligt att lasta på folk så mkt skriftlig börda.

Men man bör inte glömma att jag bara har mig själv att skylla..

Fy faan

.. för spanska!  Har prov i morgon, och jag har inte hunnit plugga nåt alls knappt pga historietentorna. Det är bara ren grammatik och det är helt orimligt svåra saker att förstå eftersom spanien innehar vissa ordklasser som inte ens finns i svenskan? :S Aja ska plugga nu. Får se om jag överlever. Spanskan kan suga ... -.-


image1

Så var det över ...

Nu är skoldagen över . :) Dagens historia var inte så illa som jag först fruktat . Faktum är att själva lektionen i sig är rätt intressant, men dessa ständiga utsvängningar kan bli lite smått dryga. Men det är lärorikt, och det är ju bra.

Innan historian var jag en stund med Alice, C, Ola och Johan. De två sistnämnda ignorerade jag fullkomligt. För så gjorde ju de mot mig innan. De verkade tyvärr dock inte riktigt fatta vinken.


Hittade Mattias med i cafét . WieWieWie !  Han är väldigt najs. Längesen sist dock . :(

Denna dagen är sämst

... Ja som överskriften förtäljer. Denna dagen är verklligen sämst.  Först ut: Två historietentor där man får höra hur käss man är. Visst det är ju alltid trevligt, kände dock att jag inte riktigt var berättigad denna kritik.

Kort därefter blir man ignorerad av sina (i många fall) så kallade vänner, man får en smärre utskällning för att man ens visar sin nuna vid deras matbord. Detta inte för att individen i fråga vill vara elak, utan snarare ett försök att visa sig lustig. Väldigt kul. Min humor ligger inte riktigt i att ens vänner vänder ryggen åt en och fullkomligt ignorerar en när man tilltalar dem direkt med namn och allt.

Nu är det bara ytterligare ett pass historia kvar. Vet redan nu hur det kommer att urarta sig. Någon stackare (Förmodligen en kille) kommer gå fram längst fram i klassrummet. Ställa sig där och börja sin redovisning om valt historiskt ämne. Redan efter de första 10-15 raderna kommer SAW avbryta genom att lägga in en ca 5 minuter lång parentes som inkluderar allt vad föredragshållarens föredrag kommer att handla om. Fast visst, det är säkert bra för inlärningen att höra allt 2 gånger, right? Dock hinner vi med ca 3 föredrag på en 1½ timmes lektion. Det är rätt illa. Vår kära lärare gör så att ett föredrag som normalt i flytande text skulle ta 5 minuter blir minst 30 min. Vilken pärs att stå där framme. Jag har scenskräck. Tur att det inte är min tur än på ett tag.

Sen blir det att åka hem och plugga spanska. Viktigt prov i morgon som jag omöjligt kommer hinna lära mig allt till. Men jag ska göra så gott jag kan.


Historia = Flummigt upphöjt till 3 ?

Har nyss muntligt, tentat av två ogjorda prov i historia. Eller klart nu är dem ju gjorda. Jag har pluggat enligt mitt tycke väldigt mycket, faktiskt förberett mig i kanske fem dagar (Hey där gick spanska provet åt pipan). Jag kommer in på min lärares kontor, allt är släckt, så jag får själv tända lampan. Sen efter en stund kommer SAW. Alltså inte SAW som i SAW-filmerna utan SAW som i Sven-Axel Wernersson. Men orka skriva det. Denna SAW har dock vissa likheter med orginalSAW. Inte i den bemärkelsen att jag tror att han klurar på bästa sättet att styckmörda mig, då mer att han sitter med lite smått psykopatiskblick och verkligen iakttar sitt stackars offer, dagen till ära en väldigt nervös jag som ska göra prov. Hur som helst har han inte med sig något material utan tar allt direkt från eget internminne.

Som vanligt är gränserna för vad som ingick i provet lite luddiga, och jag som flitigt har studerat "Myten om Europa" och "Arkeologins utveckling" blir lite smått fundersam när nutidsfrågor om dagens EU kommer upp. Egentligen borde jag inte ens bli förvånad. Har trots allt haft denna lärare i 3 år och han är ju min mentor, men men. Vissa frågetecken tänds i alla fall. Jag personligen tycker att jag svarade hyfsat rakt på sak på hans frågor, men det tyckte uppenbarligen inte han. Jag fick visserligen godkänt, men min insats beskrevs som klen, skral etc.

Jaja, Whatever, Nu är proven avklarade i alla fall och jag slipper tänka mer på det. 

Men egentligen, hur många normalt funtade människor lägger på minnet att Napoleon kröntes 1804 till kejsare, och att han satte på sig sin krona själv? (Sistnämnd detalj mycket viktig)

Nu börjar nästa lektion, nämligen religion. Jag är fullkomligt övertygad om att intresseklubben återigen kommer sprängas av överbelastning när Boddy än en gång drar historier om sin hund Hobbe. Men visst, bara vi får betyg i svenska C för att veta det så...

Samvete, vad är det?

Jag förstår mig inte på folk nuförtiden. (Inte förr i tiden heller) Vart har folks samvete tagit vägen? Det ytliga samvetet som får en att tänka till innan du kastar ur dig de där onödiga, sårande orden till kompisen verkar vara som bortblåst. Det folk inte verkar veta om är att det finns något som heter "Det undermevetna" .

Varje person har ett undermedvetet sinne. Och det fungerar som så att allting (framför allt negativa saker) lagras där, utan att du är medveten om det. Men det ligger ändå där och trycker och bara väntar på att din bubbla ska spricka så det kan bubbla upp till ytan och förgöra dig. De här minnena kan bland annat plockas fram i drömmar och hypnos. Hur som helst, dina elaka glåpord och spydiga kommentarer lagras också där, och någon dag kommer du få stå till svars för alla dina handlingar. Det kommer att komma ifatt dig en dag. Så det är bäst att vara en god människa innan det är för sent.

Någon som någon gång reflekterat över att de som säger nervärderande saker om andra ofta är populära Killar och Tjejer som inte borde sjunka till den nivån att de mobbar andra? Är man redan populär vad har man då att tjäna på att trycka ner någon annan? Jo, nämligen att stärka sitt eget fejkade självförtroende. För att har man ett bra självförtroende så behöver man inte ödsla energi på att förklara för andra människor hur extremt misslyckade de är i jämförelse med en själv. Så på ett sätt stämmer det, det är den som mobbar som det är synd om?

Det är ju lite synd om dessa personer eftersom de inte vet något om sig själva. Eftersom man har det undermedvetna sinnet, lagras då ens glåpord och man får dåligt samvete även om man inte är medveten om det. Vilket leder till att ens eget självförtroende sänks. Så effekten man ville uppnå försvinner därmed.

Så meningen med att mobba är alltså att sänka sitt eget självförtroende och tillslut må dåligt själv?
Låter inte särskilt lockande tycker jag, tur att vi alla är olika. :)

Konsten att kunna kritisera utan att verka vara avundsjuk

Det är sannerligen en konst att kunna ge folk negativ kritik för deras egna (i många fall) klantiga och oerhört dumdristiga handlingar. Är man känd så har väl det sina för och nackdelar? Kan man inte ta den negativa kritiken kanske man bör tänka över sin situation lite. Den negativa kritiken, med pseudonym avundsjuka uppkommer ofta när nån snuskigt rik och i de flestas ögon bortskämd person yttrar sina åsikter i skriftligt format om dagens kap och dagens lunchställe.

När den här personen glatt berättar om sin översvallande budget och fullkomligt basunerar ut priset på sina nya skor så höjs naturligtvis en del ögonbryn. Den stereotypa braten(Låt oss kalla dem det) har allt som oftast en hel liten skara av försvarsadvokater , även kallade groupies. Dessa tar naturligtvis skribenten i försvar och skyddar mot allt vad kritik heter. Och eftersom det nu handlar om personer med mycket pengar, är försvaret så klart: Du talar illa om braten, du är avundsjuk!

Är det så? Måste man vara avundsjuk för att ge någon negativ kritik? Är man offentlig är man ett offer för allas ögon. Och om man lever i en värld där inga dumheter existerar är man ganska naiv. Den så kallade Avundsjukan grundas alltså i att skribenten har mycket pengar, en pappa som inte sparar på krediterna. Kontokortet har , trots timmar av shopping varje dag, aldrig varit tomt. Personen går ut och in genom svindyra märkesaffärer varje dag och kommer hem, sätter sig vid datorn för att beskriva dagens kap för sina trogna bloggläsare. Dock nämns det aldrig något om det sociala livet utöver kändisskapet. Aldrig nämns vännerna och aldrig nämns familjen. Är det här verkligen äkta lycka , något att vara avundsjuk på?

Är världen verkligen så här ytlig? För om jag publicerade en bild på uteliggaren på stationen och någon slängde in en negativt klingande kommentar, skulle det också tyda på avundsjuka? För vem säger att denna man, fattig som han är, inte är den lyckligaste människan på jorden?

Visst, de flesta hade förmodligen inte tackat nej till ett par tusen extra i månaden, det hade inte varit fel för mig heller. Men det är ett annat kapitel. För mig kan lycka inte köpas. Till viss del kan den väl det, men äkta lycka, den jag har i min omgivning , i mina vänner, den kan inte köpas för några pengar. Och jag skulle aldrig vilja byta ut det här mot att ha obegränsad budget och att kunna hänga på Stureplan 24/7 .

RSS 2.0